Content management systeem uitkiezen?

Een content management systeem is een online platform die het mogelijk maakt om eenvoudig een internetsite te beheren. Met een content management systeem kan een gebruiker zelf, zonder hulp van een website ontwikkelaar, teksten wijzigen, pagina’s toevoegen, afbeeldingen plaatsen etc. Grofweg zijn er twee CMS varianten te onderscheiden:

  • Gesloten source content management systemen

Het CMS systeem is meestal door één website ontwikkelaar zelf ontwikkeld en ook in volledige beheer. De code van dit systeem wordt niet vrijgegeven. Het probleem is dat wanneer u heeft gekozen voor een website ontwikkelaar u deze keuze niet meer kan wijzigen met behoud van de website. Daarnaast zien wij vaak dat eigen gesloten CMS systemen onvoldoende worden doorontwikkeld op basis van nieuwe technieken, virussen, koppelingen etc. Dit omdat maar 1 of enkele ontwikkelaars van één bureau met dit systeem aan het programmeren zijn.

  • Open source content management systemen

Een open source content management systeem (bijvoorbeeld het WordPress CMS) wordt door heel veel verschillende website ontwikkelaars wereldwijd gebruikt. Deze ontwikkelaars zijn ook allemaal bezig met nieuwe plugins, beveiligingslekken ontdekken en dichten etc. Naast de ontwikkelaar van de cms website zelf zijn er nog zeer veel andere ontwikkelaars die met dit content mangement systeem overweg kunnen. De code wordt ook vrijgegeven zodat u gemakkelijk naar een andere ontwikkelaar kan.

CMS website voordelen en nadelen van diverse platforms

Wij adviseren altijd een open source cms website te laten maken. Dan is nog van belang welke cms website systeem u kiest. Op basis van uw persoonlijke wensen kunnen wij u uiteraard een advies geven. Bij deze even een paar voordelen van de bekendste CMS website systemen:

Joomla -> is vanuit het verleden het meest gebruikte cms website systeem, maar wordt nu ingehaald door WordPress. Joomla is ook zeker niet het meest gebruiksvriendelijke syteem.

Drupal -> wanneer u verschillende gebruikersgroepen heeft; verschillende gegevens beschikbaar wilt maken voor verschillende doelgroepen is Drupal een perfect cms systeem. Dit wordt vaak gebruikt voor fora en  social platforms.

Typo 3 -> wanneer u een grote artikel database heeft welke goed gestructureerd worden aangeboden is Typo3 vaak het beste platform. Dit cms website systeem wordt veel gebruikt door (semi-) overheden.

WordPress -> WordPress CMS is op dit moment het meest gebruikte open source cms website systeem. Dit omdat het zeer gebruiksvriendelijk is en ook betaalbaar is voor kleine en startende ondernemingen. Daarnaast is het WordPress CMS in de basis ook zeer schoon opgebouwd en daardoor relatief makkelijk goed vindbaar te maken Google. Een aantal erg grote websites draaien ook op het WordPress CMS. Bijvoorbeeld autoblog.nl, NRC.next, Koffietijd van RTL4, D66 en zelfs Tele2.

WordPress CMS website laten maken

Overweegt u een WordPress CMS website te laten maken? Bekijk dan onze zeer scherpe tarieven. Omdat wij al vele WordPress CMS websites hebben gemaakt, wij de plugins en de code erg goed kennen kunnen wij dit zeer scherp aanbieden. Past een ander content mangement systeem beter bij uw wensen, dan zullen wij dit uiteraard ook graag adviseren. Uw online doelstellingen met uw website moeten worden behaald, dat staat voorop!

Staat een CMS systeem er niet bij, dan horen wij het graag. Wij hebben gebruikservaring met zeer veel open source cms systemen en wij helpen u graag met uw keuze!